Hei, og velkommen til denne bloggen der du møter på alt av informasjon og meninger om hobby og hobbyutstyr. Dersom du er interessert i å bygge modeller, fly med modellfly, strikking, spill på nettet, eller hva det måtte være, er dette bloggen for deg.

En ny virkelighet

Verden er i rivende utvikling, og IT og Internett gjør ting tilgjengelige for oss på en måte vi tidligere bare kunne drømme om. Det er nå et enormt tilbud av utstyr til alle mulige hobbyer tilgjengelig på nett, og du kan bestille nærmest fra hvilket som helst land dersom du bare finner en pålitelig og seriøs leverandør. Det er imidlertid viktig å holde seg oppdater på ulike forum og på blogger som denne for å vite hva som rører seg og hvem man kan stole på. I dag er det jo ikke lenger slik at man alltid kan gå til hobbybutikken på hjørnet for å se hva de har der, for slik er det ikke så mange av i den digitale tidsalder.

En ny sosial dimensjon

Internett har også gitt nye muligheter for å kommunisere med andre som har samme hobby som deg selv. Dermed kan hver enkelt nisje videreutvikle sin subkultur over et litt større lerret enn før, fordi man ikke lenger er begrenset til å henge med noen få personer som er interessert i det samme som deg. Tvert i mot kan selv de med ganske sære interesser nå finne frem til andre som de er interessert i å kommunisere med og lære av.

Forskning viser at det å ha en hobby gir økt livsglede og er bra for den psykiske helsen. Det gir litt mening og du føler fort at du lever et litt mer rikt liv dersom du har noe å gjøre som du faktisk liker og etter hvert blir god til.