Strikking er en hobby som har gjort et litt overraskende comeback de siste årene. Man kan se strikkingens renessanse som noe som reflekterer samfunnsutviklingen, der flere tar litt avstand til forbrukerkulturen og vil lage noe som er tradisjonelt og har god holdbarhet. Med dette har man et alternativ til billige klær av dårlig kvalitet som har blitt laget under ukjente sosiale og miljøforhold i utlandet. Noe av det interessante med denne nye trenden er at strikking ikke lenger bare er for kvinner, for man ser nå at stadig flere menn strikker. I denne artikkelen skal vi se på det viktigste utstyret du trenger for å strikke, nemlig strikkepinnene.

Strikkepinner

Det som kanskje er ukjent for de fleste uinnvidde er at det faktisk finnes mange forskjellige typer strikkepinner som hver er egnet til sine spesifikke formål. Pinnene produseres også av mange ulike typer materialer, de vanligste er plast eller metall, men det finnes også strikkepinner som er laget av tre eller bambus. Også tykkelsen kan variere, fra de helt tynne til de ganske så tykke. Ulik tykkelse passer til ulike typer garn.

De vanligste pinnene er kanskje de rette, som er to glatte pinner som bare har stoppere i hver ende får å unngå at strikketøyet faller av. Slike pinner er ofte rundt 30 cm lange. Et alternativ er såkalte strømpepinner, som gjerne er litt kortere, og alltid er spisset i endene. Med strømpepinner bruker man fem pinner om gangen.

De to andre vanlige typene strikkepinner er flettepinner og rundpinner. Flettepinnen er kort, og knekt eller buet på midten. Disse pinnene brukes til særlig vanskelige former for strikking, og til å holde noen av maskene til side mens man jobber på andre. Rundpinner brukes derimot til å strikke i en sirkel eller spiral, dette er pinnene som du kanskje har sett med en liten vaier mellom to pinner.