Om denne bloggen

Denne bloggen er rettet mot alle som har en morsom hobby, og særlig alle entusiaster som er opptatt av modellbygging. Dersom du har en interesse for modellfly, modelljernbane, eller skipsmodeller, vil du finne mye interessant her. Dette er hobbyer som ikke har like høy profil i storsamfunnet som før, men som har fått en renessanse på nett som en egen nisje eller subkultur som samler engasjerte mennesker fra hele verden.

Finn roen med en hobby

I dagens samfunn opplever mange stort press i hverdagen, og ikke minst en stressende tilværelse med jobber som ikke alltid gir like mye som de tar. Da er det deilig å kunne trekke seg tilbake å finne roen ved å jobbe med et langsiktig prosjekt som gir deg stadige, men morsomme utfordringer som du kan møte. Det er nok dette som gjør at mange, særlig menn, men også flere kvinner enn før, engasjerer seg i denne typen hobby. Følelsen av å bygge noe, å skape noe, er viktig, og er ikke alltid like viktig i et arbeidsliv der stadig mer handler om å selge eller drive byråkratiske forvaltningsprosesser. Mange kjenner en lengsel etter i ro og mak kunne kjenne at man utvikler seg selv samtidig som man jobber et morsomt prosjekt.

En ny sosial ramme

Det som virkelig har endret denne typen hobbyer de siste årene er endringene i det sosiale aspektet, som særlig har kommet på grunn av Internett. Før var det ofte bare noen få mennesker i samme by som man kunne bli kjent med, men nå kan man kommunisere med tusenvis av entusiaster verden over.