Svært mange har en hobby som de driver på med mest på egen hånd, men egentlig gjerne ville dele med andre mennesker. I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan man kan knytte bånd til andre med utgangspunkt i felles interesser.

Nettet er for nisjene

Mens TV var mediet for det minste felles multiplum, programmene som skulle samle alle foran skjermen, er dagens digitale verden omtrent akkurat det motsatte. Her er det nemlig fulle muligheter for å møte mennesker som har akkurat de samme til dels sære interessene som deg selv, uansett hvor de bor hen i verden. Nesten uansett hvilken hobby du dyrker, kan du regne med at det sitter noen på Hamar, i Oslo, eller kanskje i Tokyo som er like interessert og engasjert som du er. Gjett om de har lyst til å snakke med deg!

Å møtes med andre hobbyister i grupper på nett, for eksempel Facebook-grupper, eller på et forum som er dedikert til sin egen hobby, er noe av det morsomste som finnes. Det kan sammenlignes med måten som mange spiller på nett opplever å bli kjent med andre spiller i forbindelse med for eksempel Gaming club online spill, som gir en ekstra sosial dimensjon ved siden av å spille, ha det moro, og kanskje håve inn noen gevinster.

På et forum vil du finne folk som forstå hva du holder på med, hva som driver deg, og hvilke mål du har satt deg. Dessverre er det noe som ikke alltid finnes blant folk flest, særlig hvis man har en hobby som regnes som litt uvanlig. I et slikt forum eller gruppe er det plutselig din interesse og hobby som er det normale, mens alle andre står utenfor. Dette gir en følelse av samhold og identitet som gjør det mye morsommere å holde på med en hobby.