Visste du at du med bruk av ganske enkle programmer kan lage design og kunst på PC-en din, og til og med selge den på nettet? Dette er en hobby som flere og flere driver med, og noen tjener til og med gode penger uten å ha noen formell utdannelse på området.

Enkelt å komme i gang

Det er enkelt å komme i gang med denne hobbyen, men om det vekker interesse hos andre er selvfølgelig avhengig av din egen kreativitet og talent. Ett av programmene du kan satse på heter Cinema 4D, som du kan bruke til mye rart i dag. Det kan kombineres med flere kjente former for programvare, inkludert noe så enkelt som Photoshop. Corel Painter er også nyttig hvis du for eksempel ønsker å skape flerdimensjonal virtuell kunst.

Noen har også tatt denne interessen videre med å skape egen musikk, for eksempel ved hjelp av Qluge Software. Hvis du er god og greier å lage noe som fenger, kan slike sanger skape mye oppmerksomhet på YouTube og i sosiale media, særlig hvis du også greier å lage en video. Å kombinere ulike media er det som virkelig gir stor dynamikk, med da gjelder det selvfølgelig både å ha interesse for det og kunne få til kombinasjonene på en god måte.

Kommet for å bli

I starten kunne det se ut til at denne typen hobby som kombinerer alle former for kunstnerisk interesse var noe av et blaff, men realiteten er at det er en rivende utvikling på hele feltet. Unge mennesker vokser opp i en digital hverdag og elsker å kommunisere gjennom å skape sine egne uttrykk, enten det er snakk om design, bilder, musikk, eller tredimensjonale settinger som kan brukes i VR. Programvaren blir også stadig bedre og billigere, og det gir muligheter som var utenkelige bare for noen år siden.